Primært til aldersgruppen mellem 10 og 12 år. Enten til børn som er interesseret i kongehuset, billeder og faget historie eller, mere nærliggende, som element i deciderede undervisningsforløb i skolen, hvor fag som historie, billedkunst og dansk integreres.
Bogen tager udgangspunkt i to helt forskellige billeder, et maleri fra 1600-tallet og et amatørfotografi fra 1900-tallet. Billederne har til fælles, at de skildrer kongelige børn. Bogen beskæftiger sig både med billedet som medie før og nu og begrebet billedlæsning. Desuden dykker bogen ned i de to billeder og beskriver tiden og personerne og personernes videre skæbne. Da én af personerne er Leonora Christina, tildeles hun af gode grunde særlig megen omtale. Sproget er ikke helt let, selvom de enkelte sætninger er korte og opdelt i kort afgrænsede afsnit, men den historiske del af stoffet er heller ikke ukompliceret. Ordforklaring af svære ord savnes. Til gengæld er der både opgaveforslag og litteraturhenvisninger.
Andre historiske fremstillinger for børn benytter malerier og fotos som udgangspunkt for historiefortællingen. Dette er den eneste undervisningsbog, som koncentrerer sig om to, afgrænsede billedudtryk, der specifikt beskæftiger sig med børn af det danske kongehus.
En interessant undervisningsbog for skolens mellemtrin, der vil beskæftige sig med kongehuset ud fra to afgrænsede billeder. Bogen kan også bruges af individuelt interesserede børn. Udover dele af danmarkshistorien beskæftiger bogen sig med billedlæsning generelt og giver desuden idéer til videre arbejde med historien i billeder. Sproget kan forekomme noget staccato-agtigt med korte afsnit-opdelinger, men hensigten er tydeligvis, at gøre stoffet lettere og mere overskueligt.