En kritisk, kærlig beskrivelse i digtform af en iransk mands flugt til Danmark. Et skrift om at vokse op i spændet mellem to kulturer og at ville det bedste. For interesserede i dansk lyrik om Danmark set udefra og ind.
Efter det iranske præstestyres magtovertagelse i 1979 flygter Baba til Danmark, hvor han gifter sig med en dansk kvinde, får børn og rækkehus i forstaden. Baba har stil og charme, og han vil være et eksemplarisk forbillede, når det kommer til integration. Han vil også lære sine sønner at blive rigtige mænd. Digtene beskriver, hvordan Baba arbejder på at blive en mønsterborger, der oplever det som en række af modsætningsfyldte forventninger.
Digtene er skrevet i en bevidst naivistisk og kontrastfyldt stil. Overvejende en vellykket kombination af erindring og nutid: (..)med bare tæer/i halvtreds graders glødende sol/babas fødder steger/når han træder på de faldne dadler/træder på bedstefars drøm om eksport//. Glødende og smertelige minder kontrasteres af kold kalkule og overlevelse, som Baba oplever det nye iranske styre ødelagde: (..)murbrokker og safranblomster/planlægger han sin flugt/fra et smukt land i forfald(..) God til læsekredse om emnet.
Ardil Erdems Steder i drømmeLangt væk og lige om hjørnet beskriver også den fremmedes møde med det nye land. I Sara Rahmehs Langt væk og lige om hjørnet mødes man af en yngre og en mere pågående oplevelse af kulturmødetArdil Erdems Steder i drømme beskriver også den fremmedes møde med det nye land. I Sara Rahmehs mødes man af en yngre og en mere pågående oplevelse af kulturmødet.