Bøger / skønlitteratur / roman

Kongens hunde


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Oxford 1018. Vikingekongen Knud den Store har konsolideret sig som konge. Illuminatoren Winston, stormanden Halfdan og krokonen Alfilda bliver hyret af kongen til at opklare et mord, men alt er ikke, som det synes.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2010

af

af

Sanne Caft

d. 8. feb. 2010

Ny roman fra Martin Jensen, der foregår i vikingetidens England. Godt nyt til dem, der har kunnet lide middelalderserien om Eske Litle eller andre af forfatterens historiske romaner.

Illuminatoren Winston og den fallerede og desperate stormand Halfdan bliver hyret af den unge vikingekonge Knud den Store til at opklare et mord, men kongen har måske ikke så rent mel i posen, som det umiddelbart virker. De slår sig sammen med den rådsnare krokone Alfilda og et nyt trekløver er født. Vi er i Oxford i 1018. Forsiden er en pergamentgullig bund med forfatternavn i slynget vikingeornamentik og et par stiliserede hunde. Bagsideteksten er dækkende og tydeliggør, at der er tale om første bind i en ny serie. Martin Jensen formår at fremmane den farvestålende og brutale vikingetid, så det virker gennemarbejdet uden at forfalde hverken til kulørte beskrivelser eller lærebogsagtige opremsninger.

Kongens hunde er en gedigen historisk kriminalroman, der blander historiske fakta, fiktive personer og en kriminalintrige til en fin cocktail. Til læsere af genren og af forfatterskabet.

På baggrund af den spændende vikingetid generelt og vikingekongen Knud den Stores liv i England i særdeleshed fortæller Martin Jensen om en tid, hvor englænderne skulle betale danegæld på 80.000 pund sølv til de sejrende danske vikinger, og hvor et usædvanligt trekløver langsomt afdækker et mord tæt på kongen. Første del i ny historisk krimiserie fra den populære forfatter.


litteratursiden.dk

d. 11. mar. 2010

af

af

Jette S. F. Holst

d. 11. mar. 2010

Kong Knud har overtaget magten i England, men for at bevare den får han brug for hjælp fra illuminatoren Winston og stormandssønnen Halfdan, som er halvt sakser og halvt daner. Da Martin Jensen var så...


Berlingske tidende

d. 26. feb. 2010

af

af

Niels Houkjær

d. 26. feb. 2010