Bøger / faglitteratur til børn / interviews

Konstant uro : om unge med ADHD


Beskrivelse


Gennem personlige beretninger fra unge og deres pårørende samt interviews med fagfolk gives et indblik i livet med ADHD, diagnosticeringen og behandlingen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. okt. 2011

Denne bog om unge med ADHD kan læses af unge i grundskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne enten af interesse eller i undervisningssammenhænge. Bogen har desuden relevans for unge med ADHD og deres pårørende samt for undervisere og andre fagfolk, som arbejder med unge.

Bogen er opbygget ud fra Per Straarup Søndergaards velkendte skabelon, hvor han kombinerer personlige beretninger fra unge og deres pårørende med interviews med fagfolk. Herved giver denne bog et godt indblik i livet med ADHD for de unge og deres pårørende samt diagnosticeringen og behandlingen. Det lykkes for Straarup Søndergaard, som altid, at få belyst problematikkerne med ADHD fra flere sider og derved give et komplet indblik i livet med ADHD. Sprogligt bevirker interviewformen, at teksten bliver talesprogspræget og derved rimelig letlæst og hurtigt læst, samtidig med at det bliver personligt og vedkommende.

Bogen kan suppleres med titler som ADHD - et liv uden bremser, 2009 og Jes Gerlachs ADHD, 2007.

Velskrevet bog, som kommer godt rundt om livet som ung med diagnosen ADHD. Bogen er oplagt at læse og anvende både ved projektarbejde i skolen eller for at blive lidt klogere på en diagnose hos en selv eller ens pårørende.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. nov. 2011

af

af

Jette Kantsø

d. 23. nov. 2011