Bøger / faglitteratur

Kontrol er let - ledelse er svært : en håndbog til mellemledere


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2020

af

af

Morten Brynildsen

d. 13. aug. 2020

"Slip mellemlederen fri" er hovedpointen i denne bog, der giver råd og vejledning til mellemledere i små og store virksomheder, private såvel som offentlige.

Det stigende bureaukrati presser mellemlederne, der sidder i den unikke situation, at de skal forholde sig til ledelsen opad, mens de på samme tid skal lede andre. Jespersen kalder til kamp mod måling og kontrol, der kan undergrave tillid, give dårligt beslutningsgrundlag for ledere og svække det sociale element i ledelse. Jespersen anbefaler at finde og holde fat i sin kerne som leder, så man har roen til at gå ind i konflikter og identificere de potentialer, der gemmer sig her. Det er komplekst arbejde, der forudsætter, at mellemlederen investerer sig i den sociale relation, der er vigtig i ledelse, og at denne tør gå op mod egen leder, hvor det gælder. Jespersen har erfaring med ledelse i store virksomheder, bestyrelsesarbejde, konsulentarbejde med ledere og er nu direktør i en start-up-virksomhed.

Forfriskende at se en bog om ledelse dedikeret til mellemlederen. Jespersens erfaring skinner igennem, hvilket gør bogen konkret og yderst anvendelig for mellemlederen. Sproget flyder let, og bogen kan læses på en weekend.

Mellemlederens dilemmaerBenspænd for mellemledereMellemledelse i skole og dagtilbud og Benspænd for mellemledere behandler også dilemmaet om den klemte mellemleder. Til mellemlederen i skolesektoren findes Mellemledelse i skole og dagtilbudMellemlederens dilemmaer og behandler også dilemmaet om den klemte mellemleder. Til mellemlederen i skolesektoren findes Mellemledelse i skole og dagtilbudMellemlederens dilemmaer og Benspænd for mellemledere behandler også dilemmaet om den klemte mellemleder. Til mellemlederen i skolesektoren findes .


Børsen

d. 4. mar. 2021

af

af

Henrik Ørholst

d. 4. mar. 2021