Bøger / faglitteratur til børn

Kort & mobiler til fest & glæde


Beskrivelse


Anvisninger på kort og mobiler til festlige lejligheder: barnedåb, konfirmation, studenterfest, bryllup m.m.
Side 18-25 og 48-55: Uroer (af karton); side 28-30: Servietringe (af karton); side 28-30: Bordkort (af karton); side 68: Lysestager (Fyrfadsstage af karton); side 69: Tal (Skabeloner).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 1997

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 16. apr. 1997

Denne bog henvender sig til tålmodige, fingernemme elever fra 5.kl., og den har i høj grad også voksne som målgruppe. Titlen dækker bogens indhold meget godt, nemlig modeller af udskårne kort til alle tænkelige og festlige lejligheder - fra information om, at man er i lykkelige omstændigheder til invitationer, bordkort og lykønskningskort i forbindelse med fødselsdage, konfirmationer, sølvbryllup og studentergilder. Desuden vises mobiler i varierende sværhedsgrader fra den simple bamseuro til den svære mobile af brudeparret, der danser brudevalsen. Her vil selv de mest garvede udskærere kunne få udfordringer. Bogen er meget inspirerende og den kan give ideer, man selv kan videreudvikle. I de første afsnit gives informationer om redskaber, materialer og teknikker i forbindelse med udskæring, klipning og ophæng. Ved hver model fortælles, i en kort instruktiv tekst, fremgangsmåde til udførelse af modellen. Alle færdige kort og mobiler er afbilledet på flotte farvefotos. Bogen vil primært være til fritidslån fra skolebiblioteket, hvor der tit er forespørgsler på modeller til kort.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 1997

af

af

Susanne Thøfner

d. 16. apr. 1997

Hvor forf. ellers primært laver mobiler og ophæng, koncentrerer han sig denne gang om kort og bordkort til alle former for festlige lejligheder, suppleret med enkelte mobiler, der kan anvendes som gave. Barnedåb, konfirmation, bryllup, fødselsdag og studentereksamen er nogle af de glade begivenheder, som kortene, der er skåret og klippet i kulørt karton, er beregnet til. Bogen har samme nydelige udseende som forfs. øvrige bøger. Alle modeller vises med skabeloner i fuld størrelse samt en kort, mundret ledsagetekst og helsides farvefotos. Kortene er charmerende og festlige og udført i forfs. personlige og gennemarbejdede stil, og mange af modellerne er forholdsvis enkle at udføre. Både emnet og forfs. bøger er meget efterspurgte, og bogen vil bestemt blive populær hos voksenbibliotekets lånere, ligesom større børn, fra 12 - 13 år, også vil kunne lave mange af modellerne.Informationer og udgaver