Bøger / faglitteratur

Korte svar på de store spørgsmål


Beskrivelse


Fysikeren Stephen Hawkings (1942-2018) tanker om universets store spørgsmål, herunder kunstig intelligens, Gud, forudsigelser af fremtiden og universets opståen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 2. nov. 2018

Et posthumt værk fra Stephen Hawking, som døde i marts 2018, med hans sidste tanker om universets store spørgsmål. For læsere som interesserer sig for eksistentielle emner.

Bogen trækker på Stepehen Hawkings store arkiv af personlige interviews, essays m.m. og er et samarbejde med bl.a. boet efter Hawking. Hans datter, Lucy Hawking, har skrevet bogens efterskrift. Bogen er Hawkings tanker om bl.a. tidsrejser, om der findes en Gud, om kunstig intelligens vil udkonkurrere mennesker, om vi kan forudsige fremtiden, hvordan universet opstod og meget mere. Forlaget skriver, at Hawking rettede meget af sin opmærksomhed mod menneskehedens mest presserende anliggender som fx klimaforandringerne og udviklingen af kunstig intelligens. Bogen handler meget om de udfordringer og problemer som menneskeheden og kloden står overfor.

Det er en spændende bog, som tager livets store og vigtige spørgsmål under kærlig behandling på humoristisk og fascinerende vis.

Det kan anbefales også at læse Stephen Hawkings bøger MesterværketEn kort historie om tid og En kort historie om tidDet kan anbefales også at læse Stephen Hawkings bøger Mesterværket og .


litteratursiden.dk

d. 21. nov. 2018

af

af

Per Eilif Månson

d. 21. nov. 2018

Op til sin død arbejdede fysikeren Stephen Hawking på denne udgivelse, hvor han samler det meste af sin viden for at give gode bud på universets grundlæggende spørgsmål. Er der en Gud? Hvordan begyndt...


Berlingske tidende

d. 9. nov. 2018

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 9. nov. 2018


Information

d. 5. jan. 2019

af

af

Steffen Krejberg Knudsen

d. 5. jan. 2019