Fascinerende og spændende pragtværk, der ved hjælp af en række gamle og smukke kort fortæller historien om kortlægningen af Danmark. For alle med interesse for kort eller danmarkshistorie.
Ved hjælp af mere end 200 gamle historiske kort, skildrer historiker Peder Dam kortlægningen af Danmark fra 1400 til ca. 1850. Bogen indledes med en præsentation af kartografiens historie, og personerne bag. Kort fra 1400-tallet var ofte upræcise med et Jylland der ligner en pukkelrygget mand, men gradvis blev kvaliteten bedre. Dam fortæller historien om kortenes udvikling, men også om personerne bag, som fx spionen og kartografen Jens Sørensen (1646-1723), der ved hjælp af præcise opmålinger skabte nogle kort som var samtidens langt overlegne. Desværre var de så gode at de blev nægtet udgivelse idet man var bange for at de skulle falde i fjendens hænder. Desuden vises kort af danske byer, Slesvig-Holsten, kolonierne, og Norden. Med litteraturliste og navneregister. Vejer næsten 4 kg og måler 30x38 cm.
Det er en stor fryd at bladre blandt de mange farverige og flotte kort som er trykt på tykt papir. Værket emmer af kvalitet, og fortæller på informativ og lettilgængelig vis, en vigtig historie om vores kultur og historie.
Den tekniske udvikling er også beskrevet i Gamle DanmarkskortHvordan Danmarkskortet kom til at ligne DanmarkVerdenskort og Hvordan Danmarkskortet kom til at ligne Danmark. Katografiens generelle historie er fornemt beskrevet i VerdenskortDen tekniske udvikling er også beskrevet i Gamle Danmarkskort og . Katografiens generelle historie er fornemt beskrevet i VerdenskortDen tekniske udvikling er også beskrevet i Gamle Danmarkskort og Hvordan Danmarkskortet kom til at ligne Danmark. Katografiens generelle historie er fornemt beskrevet i .