En udførlig disputats om teologen Hal Koch, med et stort noteapparat og andre formalia der hører formen til, men gennemgående skrevet i et alment tilgængeligt sprog. Den vil dog i sagens natur have en begrænset målgruppe af studerende, forskere og særligt interesserede.
Hal Koch er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige danske teologer, men er i offentligheden mest kendt for sin kamp for det danske demokrati under og efter besættelsen. Tine Reeh, der er cand.theol., vil i sin afhandling, der er antaget til forsvar for den teologiske doktorgrad, belyse sammenhængen mellem Hal Kochs kristendomsforståelse og hans samfundsengagement. Den dækker perioden fra 1932-1945, hvor Hal Koch var en uhyre flittig samfundsdebattør, foredragsholder og forfatter til historiske og teologiske værker. I sin læsning af forfatterskabet tager Tine Reeh udgangspunkt i Kochs videnskabelige forfatterskab bl.a. om forholdet mellem kristendommen og den antikke kultur, og hun påviser hvordan der er en sammenhæng og kontinuitet mellem hans akademiske studier og hans engagement i tidens samfund og kultur.
Historikeren Fabricius Møllers Hal Koch, 2009 er en traditionel biografi med hovedvægt på Hal Kochs virke i besættelsesårene.
Hvor Hal Koch i dag mest vil være kendt som kulturperson og samfundsdebattør under og efter besættelsen, tager denne disputats udgangspunkt i hans akademiske baggrund som teolog og kirkehistoriker. Velskrevet og veldisponeret, men den akademiske form vil begrænse målgruppen.