Bøger / faglitteratur / erindringer

Kristendommens menneskelighed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Præsten Bjarne Lenau Henriksen (f. 1948) fortæller om, hvorledes han gennem sit virke har mødt samfundets svageste, som fx narkomaner, hjemløse og kriminelle. Med kristendommens værdier i fokus, har forfatteren givet disse mennesker sin tid og sin agtelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2020

af

af

Merete Trap

d. 21. juli 2020

"Livets Gud har ingen hænder, derfor er det dig han sender, når din næste lider nød". Dette salmecitat bruger præst Bjarne Lenau Henriksen i indledningen til denne lille udgivelse om kristendommens menneskelighed, og det betegner godt, hvad denne bog handler om. For kristne læsere, samt læsere med interesse i etik.

Består af 10 kapitler med overskrifter som "Livets gud har ingen hænder", "Giv mig idag min daglige næste" og "At tyde nødens cifre". Bogen er en del af forlagets serie "Kristendommen ifølge -", der har til hensigt at åbne troens univers. Bjarne Lenau Henriksen er cand.theol. og korshærspræst, og har bl.a. udgivet Livskvalitet.

Bogen har et fint lille format og er ganske let at gå til. Forfatteren beretter på en personlig måde, om hvorledes han gennem sit virke har mødt samfundets svageste, som fx narkomaner, hjemløse og kriminelle. Med kristendommens værdier i fokus, har forfatteren givet disse mennesker sin tid og sin agtelse. Det er en udgivelse, der på en ligefrem og uprætentiøs måde, beskriver hvordan man kan hjælpe et medmenneske, blot ved at lytte.

Kan sammenlignes med andre udgivelser, hvor man med et kristent udgangspunkt, tænker over næstekærlighed og medmenneskelighed. Her kan fx nævnes MatthæuseffektenDen 8. dødssynd. I samme serie som herværende udgivelse, findes fx også Den 8. dødssyndKan sammenlignes med andre udgivelser, hvor man med et kristent udgangspunkt, tænker over næstekærlighed og medmenneskelighed. Her kan fx nævnes Matthæuseffekten. I samme serie som herværende udgivelse, findes fx også .


Sygeplejersken

Årg. 121, nr. 3 (2021)

af

af

Lillian Linius Larsen

Årg. 121, nr. 3 (2021)


Kristeligt dagblad

d. 16. dec. 2020

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 16. dec. 2020


Politiken

d. 20. okt. 2020

af

af

Marie J. Damm (f. 1973)

d. 20. okt. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 44 (2020)

af

af

Carina Wøhlk

Årg. 110, nr. 44 (2020)