Bøger / faglitteratur

Kriteriebaseret vurdering


Beskrivelse


Introducerer bl.a. Lesson Study som metode, en form for skoleudvikling og samarbejde om læringsledelse, der bygger på aktionslæring og -forskning i egen undervisning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 5. aug. 2015

I forlagets serie, "Lærerens grundfaglighed" er denne titel rettet mod lærerstuderende, lærere og øvrige aktører, samt alle med interesse for den moderne skoles læringsarbejde, velegnet både som opslagsbog og til at læse fra ende til anden. En af bogens hovedelementer er, at vurdering skal være en integreret del af læringen.

Vigtigheden af at lærere og elever samarbejder om at udvikle elevernes faglige kompetencer pointeres, ligesom det slås fast at målstyret undervisning er på vej til at blive normen for professionel lærerpraksis. Formålet med bogen er at ændre vurderingspraksis fra det summative til det formative. Eleven skal have bedre læringsudbytte gennem inspirerende feedback, feedforward og vurdering for læring. Der bliver redegjort for vurdering for læring, vurdering som læring og vurdering af læring. Bogen indeholder tre hovedafsnit, hvorfor begrebet vurdering er blevet så central i læringsdebatten, de tre kategorier af vurdering i forhold til læring og kollegavejledning.

En rigtig god bog, der er særdeles relevant i forhold til skolereformens indhold omkring bl.a. læringsmål. Bogen er en god blanding af teori og praksiseksempler, og skrevet i et forståeligt velformuleret sprog.

Bogen kan sammenlignes med vejledningshæftet Feedback viser vejen til læringEvaluering i et dialogisk perspektiv og med bogen Evaluering i et dialogisk perspektivBogen kan sammenlignes med vejledningshæftet Feedback viser vejen til læring og med bogen .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. okt. 2015

af

af

Hans Jørgen Kristensen

d. 28. okt. 2015