Bøger / faglitteratur / øvelser

Kundaliniyoga for indre styrke


Beskrivelse


Indføring i kundaliniyogaen, hvor krop og sind forenes via fysiske øvelser og meditation. For nybegyndere såvel som øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 23. aug. 2018

Bogen er en god indføring i kundaliniyogaens mange muligheder. Her vises og fortælles hvordan krop og sind kan forenes via kundaliniyogaens fysiske øvelser og meditation. For læsere som er nybegyndere indenfor emnet, samt for øvede.

Forfatter Pernille Dybro er Danmarks mest erfarne kundaliniyogalærer, og har selv praktiseret kundaliniyoga i mere end 23 år. Bogen er inddelt i tre hovedkapitler: Første del hedder "Essensen af kundaliniyoga", hvor man bl.a. lærer om filosofien bag kundaliniyoga og kroppens energicentre. Anden del hedder "Teknikker i kundaliniyoga", og handler bl.a. om åndedrætsteknikker, afspænding og meditation og tredje del hedder "Øvelser i kundaliniyoga", hvor øvelserne vises udført på billeder suppleret af en forklarende tekst.

En meget flot og lækker bog som er veludført og meget pædagogisk formidlet, så nybegyndere kan være med. Bogen er holdt i hvide nuancer og pastelfarver, som understøtter en rolig læseoplevelse.

Der findes en del bøger om kundaliniyoga på engelsk men ikke mange på dansk. På engelsk kan bogen Everyday KundaliniKundalini anbefales. Da udvalget på dansk er meget snævert, vil jeg anbefale, at man supplerer sin læsning om kundaliniyoga med bogen Kundalini. Bogen handler om 10 forskellige personers erfaringer med kundaliniyoga, om kundalini-processen og dens potentielle bivirkningerDer findes en del bøger om kundaliniyoga på engelsk men ikke mange på dansk. På engelsk kan bogen Everyday anbefales. Da udvalget på dansk er meget snævert, vil jeg anbefale, at man supplerer sin læsning om kundaliniyoga med bogen . Bogen handler om 10 forskellige personers erfaringer med kundaliniyoga, om kundalini-processen og dens potentielle bivirkninger.