Film / fiktion til børn / animationsfilm

Kung fu panda 2


Beskrivelse


I det gamle Kina skaber fyrværkeri fest og glæde. Men den onde påfugl Lord Shen kan se, at fyrværkeri kan forvandles til krudt og kugler, så han kan underlægge sig hele riget. Po og hans venner må bekæmpe tyrannen. Og Po får samtidig styr på et barndomstraume.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2011

af

af

Ulrich Breuning

d. 8. nov. 2011

Fortsættelsen af DreamWorks 3D-animerede eventyr om den godmodige, madglade panda og dragekriger Po er en actionfilm for familiepublikummet, men Medierådet anbefaler, at de yngste medlemmer (under 7 år) ikke kigger med. Filmen kan formidles som fejende flot og funktionelt filmeventyr i den dyre ende af animationsskalaen.

I det gamle Kina hersker påfuglene, som skaber glæde med opfindelsen af fyrværkeriet. Men den onde påfugl Lord Shen kan se, at fest og farver også kan forvandles til krudt og kugler, så han kan underlægge sig hele riget. Po og hans venner, De fantastiske fem Kung Fu-krigere må bekæmpe tyrannen. Og Po får samtidig styr på et barndomstraume. Filmens forhistorie og Pos barndomserindringer er fortalt med en forfinet animation, der giver mindelser om papirklip eller silhuetfilm, mens selve eventyret demonstrerer 3D-animation på højt niveau. Især de ildrøde scener fra Shens våbenværksted er imponerende. Og de to fortælleformer illustrerer det tekniske ambitionsniveau, mens handlingens onde skurk med traditionelle magtdrømme om verdensherredømmet er lige firkantet nok.

Filmen har samme smukke filosofiske filigran om indre fred og accept af livets omskiftelighed som opus ét, hvilket i den grad klæder fortællingen og giver poetiske åndehuller. Panda-filmene har måske ikke Shrek-seriens virtuose originalitet, men er tæt på og generelt sammenlignelig med de øvrige storproduktioner fra DreamWorks.

For elskere af den første film et must og anbefalelsesværdig for alle andre.


Game reactor

Nr. 123 (2011)

af

af

Thomas Blichfeldt

Nr. 123 (2011)


Berlingske tidende

d. 16. juni 2011

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 16. juni 2011


Jyllands-posten

d. 16. juni 2011

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 16. juni 2011


Politiken

d. 16. juni 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 16. juni 2011


Information

d. 16. juni 2011

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 16. juni 2011


Weekendavisen

d. 11. nov. 2011

af

af

Nikolaj Mangurten Lassen

d. 11. nov. 2011