Bøger / skønlitteratur / roman

Kunsten at dø


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Da nogen bryder ind i billedkunstneren Kamille Schwerins atelier, myrder hendes 83-årige mor og smadrer hendes skulpturer er kredsen af mistænkte stor, for Kamille er grundig forhadt. Dan Sommerdahl (Den skaldede detektiv) sættes på sagen og skal under et tv-realityshow forsøge at opklare sagen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2009

af

af

Sanne Caft

d. 7. maj 2009

Et par foldede og ituslåede marmorhænder pryder forsiden på dette 3. bind i Anna Grues serie om privatdetektiven Dan Sommerdahl. Til læsere af skandinaviske krimier.

Danske Anna Grue (f. 1957) skriver om reklamemanden og amatørdetektiven Dan Sommerdahl, der sammen med politikommisær Flemming Torp opklarer mord og mysterier. I denne bryder nogen ind i den usympatiske billedhugger Kamille Schwerins atelier, myrder hendes gamle mor og øver hærværk på hendes skulpturer. Et væld af spor og røgslør lægges ud i denne vidtforgrenede krimi, hvor sproget er godt med mange dialoger og et stort persongalleri. På detektivsiden falder Dan for en af deltagerne i det tv-show, han deltager i sammen med Kamille.

Anna Grue debuterede med den prisvindende spændingsroman Noget for noget, 2005 om pengeafpresning. Det taler vi ikke om, om familiehemmeligheder kom i 2006. Første bind i denne serie kom i 2007. Dybt at falde handler om traficking mens efterfølgeren fra 2008 Judaskysset handler om ægteskabssvindel.

3. bind i serien om detektivmakkerparret Dan Sommerdahl og Flemming Torp. Denne gang om chikanerier og magtkampe i kunstverdenen. Effektiv underholdning med et sympatisk makkerpar i hovedrollerne. Romanen slutter med en cliffhanger og lægger op til næste bind. For krimilæsere, der vil have den klassiske blanding af mordgåder, personlige intriger og detektivernes privatliv.


Weekendavisen

d. 15. maj 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 15. maj 2009


Politiken

d. 16. maj 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 16. maj 2009