Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Kunsten at gå på gaden : tekster fra tresserne


Beskrivelse


Samling af journalisten, forfatteren og filminstruktøren Jørgen Leths (f. 1937) tekster fra 1960'erne, bl.a. artikler og interviews om tidens nye fænomener inden for film, litteratur, kunst, musik og teater samt rejseessays. Teksterne giver et billede af Leths journalistiske virksomhed, ligesom bogen er et glimrende signalement af tidens kulturliv, som på alle måder brød med traditionerne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. aug. 2012

Først og fremmest til folk med interesse for Jørgen Leth som kulturpersonlighed, men også folk med generel interesse for kunsten og kulturens udvikling vil også være at finde blandt læserne. Samlet set vil bogen dog have en relativt smal målgruppe.

Jørgen Leth har været en produktiv person. Redaktøren anslår, at der op gennem tresserne ligger mere end 1000 tekster. Indholdet er avis- og tidsskriftsartikler omhandlende forfatterinterviews, interviews og essays om filmkunsten, rejseglimt, artikler om tidens nye fænomen happenings og eksperimenterende teater. Teksterne vidner om JL's store bredde og kendskab til et kunst- og kulturliv, som han ikke blot beskrev, men også selv var en personlig del af. JL brænder for sit stof og er velskrivende. Udover at give et flot billede af hans journalistiske virksomhed, så giver bogen også et glimrende signalement af tidens kulturliv, som på alle måder brød med traditionerne og provokerede. Det er et portræt af en mand og samtidig en epoke.

I år er kommet JL's Samlede digte, ligesom der tidligere er udgivet en samling af JL's essays om jazz: En dag forsvandt Duke Jordan i Harlem, 2008.

Interessant samling af JL's artikler om tressernes kulturliv.


Litteratursiden.dk [online]

d. 2. okt. 2012

af

af

Kim Stig Andersen

d. 2. okt. 2012


Berlingske tidende

d. 12. aug. 2012

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 12. aug. 2012


Jyllands-posten

d. 22. aug. 2012

af

af

Niels Lillelund

d. 22. aug. 2012


Information

d. 24. aug. 2012

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 24. aug. 2012


Kristeligt dagblad

d. 14. aug. 2012

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 14. aug. 2012