Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kuppet i Chile og den danske venstrefløj


Beskrivelse


Forfatteren giver en samlet fremstilling af begivenhederne i Chile i de 17 år fra 1973 hvor Pinochets militærdiktatur herskede, samt perioderne op til og efter. Desuden fortælles historien om det solidaritetsarbejde der foregik blandt andet på den danske venstrefløj.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 1. sep. 2015

Militærkuppet i Chile i 1973 og de følgende 17 års diktatur huskes af mange også her i landet. Alle interesserede, hvad enten de husker perioden eller ej, får her mulighed for at få et samlet overblik over hvad det var der skete dengang.

Historikeren Morten Lassen leverer en samlet fremstilling af begivenhederne i Chile i de 17 år fra 1973 hvor Pinochets militærdiktatur herskede. Lassen fortæller hele historien fra valget i 1970 der bragte Allende til magten til de år efter årtusindskiftet hvor man forsøgte at drage kuppets hovedmand til ansvar for de grusomheder, han havde iscenesat. Desuden fortælles historien om det solidaritetsarbejde der foregik i andre lande, og herunder får intrigerne og kampene på den danske venstrefløj selvfølgelig en fremtrædende plads. Bogen er udstyret med noter, registre og litteraturliste.

Lassen er en dygtig historiker, der er i stand til at bevare overblikket over det omfattende stof, han har givet sig i kast med. Han er en levende fortæller, der fermt fletter enkeltpersoners historier ind som uddybning af det generelle. Det er en fremragende bog, han har skrevet, og den vil i mange år frem være den væg, andre, der vil beskæftige sig med spørgsmålet, skal spille op mod. Den systematiske opbygning gør den velegnet for opgaveskrivere indenfor flere emner.

Dette er en mere helstøbt bog end fx antologien Chile - mellem fortid og fremtid, men de to supplerer hinanden godt.


Berlingske tidende

d. 18. aug. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 18. aug. 2015


Weekendavisen

d. 11. sep. 2015

af

af

Joakim Jakobsen

d. 11. sep. 2015


Jyllands-posten

d. 7. okt. 2015

af

af

Henrik Jensen

d. 7. okt. 2015