Film / nonfiktion

Kurs mod fjerne kyster (Sæson 1)


Beskrivelse


I 8 afsnit følger vi Mikkel Beha Erichsen og hans familie på togt med sejlbåden Havanna. Der sættes kurs mod bl.a. Venezuela, Colombia, Panama og Costa Rica, hvis historie, kultur og natur opleves på nærmeste hold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 7. nov. 2014

Drømmer du om at opleve fjerne lande? Drømmer du om at tage på langfart? Så kig med her, hvor tv-værten Mikkel Beha Erichsen (MBE) sammen med sin familie rejser fra København til Costa Rica på det gode skib Havanna.

MBE og hans familie har indrettet deres økonomi, så det er muligt med mellemrum at sejle i lange perioder. I denne første sæson af en TV-2 produceret serie har han lånt sit skib ud til sine to ældste sønner, der vil tage på en 3 år lang jordomrejse. I perioder følger MBE, hans hustru og yngste søn med, og det er fra disse ophold filmene stammer. Turen går fra København via Kielerkanalen og De canariske øer til Venezuela og Costa Rica.

MBE er søn af Troels Kløvedal og slægtsskabet fornægter sig ikke. Ligesom Kløvedal er MBE en fantastisk formidler, der får fortalt både om livet på skibet , dyrelivet omkring skibet, de fjerne lande og deres indbyggere. Han lægger ikke skjul på skyggesiderne ved sejlerlivet. Jeg synes, at især turen gennem Panamakanalen var fantastisk spændende at være med på.

Det er oplagt at sammenligne med Mikkel Behas fars rejsefilm, bl.a. Kløvedal i Indonesien.