Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kurveflet for alle


Beskrivelse


Anvisninger på hvordan man fletter kurve af peddigrør og flade peddigsjener. Kombiner med snor, reb af søgræs, papir og andre naturmaterialer til kurve.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 4. sep. 2013

Titlen siger det hele - en bog, som kan bruges af dem, som er interesserede i kurvefletning. Til dem, der selv laver kurveflet og til dem, som underviser i alle aldersklasser.

Else Marie Pedersen har beskæftiget sig med kurveflet i mange år, hendes første bog om emnet er fra 1996 og hun er medredaktør af Hobby-nyt. Kurvefletning er et af de gamle håndværk, men med nye og anderledes materialer er det muligt at skabe fornyelser. Efter en indledning, hvor der fortælles om de forskellige væve- og fletteformer, om hvordan man laver kanter og gennemgang af 3 grundteknikker, præsenteres mere end 20 forskellige kurve. Grundmaterialerne er pedigrør i forskellige størrelser og farver, derudover bruges kraftige snore af søgræs eller af papir, jutegarn m.m. Her er de traditionelle runde kurve med låg, flettede ting omkring glas og flasker, kurve med hank men også mere moderne som her kaldes krussedullefade og birds nest kurve, som er inspirerer af det Olympiske Stadion i Beijing. Der er mange illustrationer af arbejdsgangene suppleret med flettevejledninger. Sværhedsgraden er lige fra det enkle til det avancerede.

Bøger om traditionel pileflet har vi mange af, udover en del titler af Else Marie Pedersen, fx Flet med naturens materialer og Brug barken.

En inspirerende og meget brugbar bog til dem, der ønsker ny inspiration til deres hobby eller levevej. Bogen giver anvisninger til hvordan man selv kan designe sine ting ved at ændre lidt på teknikken, størrelsen og farverne.