Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kvalmegule vægge : ungdomsroman


Beskrivelse


Sophie er 15 år og lider af angst. Hun har problemer med venskaber, hun savner sin afdøde søster, og hun er ulykkeligt forelsket. Og nu vil hendes forældre flytte til Aarhus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2019

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 2. apr. 2019

Roman for unge fra 14 år om at have angst. Sophie på 15 har meget at slås med, og nu skal hun og familien også flytte. Sophie hader forandringer.

Bogen følger Sophie i en kort periode af hendes liv, hvor mange ting forandres. Hendes forældre har besluttet at flytte fra Hvidovre til Aarhus. En del år tidligere døde hendes storesøster ved en ulykke, og siden har familien hængt i laser. Moren drikker i perioder for meget, og Sophie lider af angst. Hun har svært ved at etablere nye venskaber, hun skærer af og til i sig selv, og hun føler sig svigtet af sin hidtil bedste veninde. Og så er der det med vennen Lukas, som hun er forelsket i. Men da hun kommer til at røbe hans dybeste hemmelighed, er det venskab slut. Flytningen gør det ikke bedre. Men en forandring kan også være en ny begyndelse. Den unge forfatter er debutant.

Bogen giver i tanker og dialog et troværdigt og fint billede på, hvordan det er at være ung, usikker og have angst. Især svier beskrivelserne af, hvordan hendes såkaldte veninder behandler hende, og hvordan ønsket om at være accepteret får hende til at gøre ting, hun slet ikke ønsker. Men bogens slutning peger heldigvis også lidt fremad.

Wiki over Miss Elises elendige livFodspor i sneFilterløs, Fodspor i sne og Filterløs er alle bøger om unge piger med angst udløst af dødsfaldWiki over Miss Elises elendige liv, og Filterløs er alle bøger om unge piger med angst udløst af dødsfaldWiki over Miss Elises elendige liv, Fodspor i sne og er alle bøger om unge piger med angst udløst af dødsfald.