Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kys og kaos


Beskrivelse


Silles veninder, Ginny og Emilie, vil have kærester, og det kan ikke gå hurtigt nok. Derfor beslutter de sig for at lave en konkurrence om, hvem der først får kysset en dreng.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 19. sep. 2011

To romaner i en ny serie Kys og kanel, til piger mellem 11-14 år, der helt sikkert er starten på en ny hitserie til tøser.

Astrid Heise-Fjeldgren har oversat mange af Cathy Hopkins' bøger som: Fyre & flammer og S,P eller K. Hun er forfatter til SOS - under jorden, 2008 og Glasur, 2011. Her er hun i Hopkins-genren, og det gør hun virkelig godt. Bog 1 og 2 i en ny serie om den 13-årige pige Sille og hendes bedste veninde Ginny. I Sille elsker Lukas. Måske forelsker Sille sig i sin barndomsven Lukas. Men det gør Ginny desværre også. Og hun får sagt det højt, før Sille gør. Og så er det vel Ginny der har førsteret, eller? Det giver lidt kaos på venindefronten. I bog 2 Kys og kaos, hvor Sille har fået en kæreste, mens Ginny ikke har, kommer en kyssekonkurrence ind over. Pigerne Emilie og Ginny beslutter sig for at lave en konkurrence om, hvem der først får kysset en. Sille synes, de er langt ude, men man støtter selvfølgelig sine veninder. Især da det hele er ved at køre af sporet til en fest! Begge bøger er velskrevne og fyldt med relevante temaer, som målgruppen vil sluge og forlange at få mere af. Sproget er ligetil, overrumplende og morsomt, samtidig med at det solidarisk gengiver pigernes følelser.

Bøgerne trækker fine tråde til Mette Finderups bøger om Emmy og minder i stil og sprog om pigebøger af Tine Bryld.

To velskrevne og fængende pigebøger. Forfatteren skal skrive mere i den serie - og gerne hurtigt.