Bøger / faglitteratur

La Corsa Rosa : historier fra et cykelløb : Giro d'Italia 1909-2016


Beskrivelse


Gennemgang af cykelløbet Giro d'Italia år for år fra 1909-2016, med de enkelte års profiler, højdepunkter og interessante ryttere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2017

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 3. feb. 2017

Denne mursten om Giro d'Italia er ikke til at komme udenom. Den er velskrevet og spækket med så mange facts og gode historier, at det er en fryd at kæmpe sig igennem de ca. 650 sider. Her er noget for alle cykelentusiaster.

Gennemgang af cykelløbet Giro d'Italia. Bogen indeholder en kort introduktion til løbet og opstarten. Den er inddelt efter årstal og forfatteren gennemgår kort de enkelte års profiler, højdepunkter og interessante ryttere. I starten af hvert kapitel findes et lille kort over ruten og bagerst findes et appendiks med vindere samt andet baggrundsmateriale. Her er også et register og litteraturhenvisninger. Den indeholder få illustrationer.

Bogen er guf for cykelløbsentusiaster. Det skinner tydeligt igennem at den er vel researchet og de mange arbejdstimer er godt givet ud. Som læser skal man være meget interesseret i emnet, for bogen er omfangsrig, men sproget er ligetil og man keder sig ikke undervejs.

Denne bog er den første skrevet specifikt om Giro d'Italia på dansk. Den minder i udformningen om de tidlige udgaver af Tour de FranceDagen og vejen hvor s historie beskrives i årstal. Bogen Dagen og vejen indeholder et enkelt kapitel om GiroenDenne bog er den første skrevet specifikt om Giro d'Italia på dansk. Den minder i udformningen om de tidlige udgaver af Tour de France hvor Tour de Frances historie beskrives i årstal. Bogen indeholder et enkelt kapitel om Giroen.