Bøger / faglitteratur

Lad lyset brænde : når dit barn har forladt troen


Beskrivelse


En hjælp til kristne forældre, hvis børn har forladt troen på Jesus mod at bære skyldfølelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2008

af

af

Ole Laursen

d. 26. aug. 2008

Til opmuntring og trøst for især kristne forældre, som har oplevet, at deres (teenage)barn har forladt troen. Henvender sig også til menigheder, som af den ene eller anden grund oplever, at medlemmer forlader kirken og måske troen.

Med udgangspunkt i Lukasevangeliets lignelse om den fortabte søn tager Parsons fat på emnet: når børn vælger en anden vej end den kristne, som deres forældre har opdraget dem til. Der kan være tale om alt fra, at den unge tager ud at danse fredag aften til stof- og alkoholmisbrug. Han understreger, at der til alle tider har været forskel på, hvad forældregenerationen og børnene har anset for at være god, kristen opførsel, og forsvarer hermed de unge. I en positiv og kærlig tone opfordrer han disse forældre til at slippe den tyngende skyldfølelse for at søge tilgivelse hos Gud, at vente på deres barn med lyset tændt og være parat til at møde det med accept, tilgivelse og tolerance og desuden være åben og ærlig omkring kvalerne. Hvert kapitel afsluttes med en bøn og ord til eftertanke, og teksten er forholdvis letlæst. Der findes i forvejen 3 titler på dansk af den britiske forfatter, foredragsholder og ægteskabsrådgiver. Bagsideteksten er dækkende for bogens indhold.

På vej væk?, 1991, handler også om at komme bort fra troen, men den henvender sig til den enkelte, som har mistet troen. Ellers ser jeg ikke umiddelbart emnet behandlet i andre bøger.

En god, redelig og hjertevarm bog om et måske lidt tabubelagt emne.Informationer og udgaver