Bøger / faglitteratur

Slip livet løs


Beskrivelse


Med udgangspunkt i tekster fra Bibelen beskrives hvordan urealistiske forestillinger om at have styr på livet kan vendes til noget positivt, og hvorfor man ikke skal frygte sårbarhed og magtesløshed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 13. okt. 2017

Måske er graden af hvor meget styr vi kan have på livet et vrangbillede? Denne bog plæderer for at det måske er på tide at give slip, og indse at der er ting vi ikke kan styre 100%. I stedet bør vi finde glæde i magtesløsheden. En bog for modne læsere af selvhjælpsbøger.

Tidligere sognepræst og forfatter til Skæld ud på Gud, har skrevet en opfølger, der kan læses uafhængigt. Kok ser på en række af de forestillinger der kæmpes med i det moderne liv, især skyldfølelsen af hele tiden at skulle have styr på alting. Kok siger man skal kunne give slip, og nogle gange lade forstanden få følgeskab af troen. Illustrationer af Peter Brandes. Bogen er skrevet i samarbejde med rockjournalisten Jens "Jam" Rasmussen.

Kok taler overbevisende for, at der udover den grænsesprængende lidenskab, også er en modsatrettet grænsesættende, som vi har behov for, for at finde balance i livet. At sårbar- og -magtesløsheden kan være befriende faktor, er en interessant tanke. Kok belyser med historier fra bibelen og fra egne erfaringer som sjælesørger. Så nok har han troen som udgangspunkt, men bogen vil også kunne finde læsere uden for troens rækker. Mange vil kunne finde indsigt i hans tanker og viden.

Samtalebogen HjælpDet svære livSkæld ud på Gud med Kok og Lenau Henriksen berører samme emne. Ligeledes Det svære liv der giver forskellige fagområders blik på det moderne livs behov for kontrol Skæld ud på GudSamtalebogen Hjælp med Kok og Lenau Henriksen berører samme emne. Ligeledes der giver forskellige fagområders blik på det moderne livs behov for kontrol Skæld ud på GudSamtalebogen Hjælp med Kok og Lenau Henriksen berører samme emne. Ligeledes Det svære liv der giver forskellige fagområders blik på det moderne livs behov for kontrol .


Kristeligt dagblad

d. 13. jan. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 13. jan. 2018