Bøger / faglitteratur

Lad os snakke om smerter : vejen væk fra myter og udenforskab


Beskrivelse


Om at lide af kroniske smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling. Henvender sig til smertepatienter og deres pårørende. Kan også med fordel læses af fagpersoner på området. Med smertehistorier fra blandt andre skuespilleren Bodil Jørgensen og speedwaykøreren Jan O. Pedersen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 26. feb. 2020

Bogen kommer hele vejen rundt om smerter - herunder samfundets syn, diagnoser og behandling. Henvender sig til smertepatienter og deres pårørende. Kan også med fordel læses af fagpersoner på området.

Ifølge sundhedsstyrelsen lever hver 5. dansker med kroniske smerter. Bogens forfatterne hævder, at det at have og tale om kroniske smerter er forbundet med tabu, og ofte oplever kroniske smertepatienter at blive set som nogle, der ønsker at være syge, særligt fordi årsagen til smerten kan være diffus. Bogens intention er at bibringe faktuel viden om smerter og deres behandling. Værket er opdelt i fem hovedkapitler, der går til bunds i emnerne: Smertens sociologi, viden om smerter, den historiske udvikling i smerteforståelsen, behandling af smerter samt fremtidssmerter. Kapitlerne ledsages af personlige smertehistorier - ofte fra kendte mennesker som fx skuespiller Bodil Jørgensen. Bogen er skrevet af Sif Holst, der selv lider af Fibromyalgi og hendes mand; kommunikationskonsulent Mark Sinclair Fleeton.

Faktuel og grundig, dog lidt teksttung og uden illustrationer.

Personlig fortælling om at leve med smerter findes i Viljen til at ville - en smertefortælling uden filterLær at tackle kroniske smerterSmerter. Lær at tackle kroniske smerter har gode råd til et godt liv med smerter. En introduktion til smerte i biologisk, social og psykologisk sammenhæng findes i SmerterPersonlig fortælling om at leve med smerter findes i Viljen til at ville - en smertefortælling uden filter. har gode råd til et godt liv med smerter. En introduktion til smerte i biologisk, social og psykologisk sammenhæng findes i SmerterPersonlig fortælling om at leve med smerter findes i Viljen til at ville - en smertefortælling uden filter. Lær at tackle kroniske smerter har gode råd til et godt liv med smerter. En introduktion til smerte i biologisk, social og psykologisk sammenhæng findes i .