Bøger / faglitteratur / billedværker

Ladbyskibets sidste rejse (flere sprog)


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I træsnit gives en kunstnerisk fortolkning af, hvad vikingerne kan have forestillet sig, der skete med en af deres stormænd - Ladbystormanden - når døden indtraf, og han blev gravlagt i sit skib.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Kirsten Emdal

d. 26. okt. 2010

Bogen henvender sig til både børn og voksne - og primært til besøgende på Vikingemuseet Ladby. Bogens forlæg er en film af Jens Bohr, som kan ses i museets udstilling Dødeskibet.

Denne billedfortælling er en kunstnerisk fortolkning af, hvad vikingerne kan have forestillet sig, der skete med en af deres stormænd - Ladbystormanden - når døden indtraf, og han blev gravlagt i sit skib. Den er udført med den lokale kunstner Jens Bohrs karakteristiske og flotte træsnit, som bl.a. er inspireret af billedstenene på Gotland. Kunstneren, som er uddannet på Det Jyske Kunstakademi, har tidligere illustreret en del bøger, og der findes desuden udstillingskataloger med hans værker. Hver illustration i bogen er ledsaget af en ultrakort tekst på dansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk, russisk og arabisk. Der er et forord af Jens Bohr og et efterskrift ved Mette Ladegaard Thøgersen og Rasmus Ø. Jensen (begge fra Vikingemuseet Ladby), som er forfattet på både dansk og engelsk.

Der findes ikke tilsvarende kunstneriske fortolkninger i ord og billeder om Ladbyskibet, men den lille publikation Ladby - en vikingeskibsgrav fra 900-tallet, 2008 udgivet af Nationalmuseet og Vikingemuseet i Ladby fortæller mere informativt i tekst (med få billeder) om Ladbyskibets historie.

En flot og illustrativ bog, som fint kan være udgangspunkt for en god snak mellem børn og voksne om emnet - både i forbindelse med besøg på museet - men også hvis man blot interesserer sig for vikingetiden.Informationer og udgaver