Bøger / faglitteratur

Lær at læse tanker : hvordan man forstår og påvirker andre, uden at de mærker noget


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 23. jan. 2009

Bogen henvender sig til den, der interesserer sig for kropssprog og kommunikation, og hvordan man psykologisk kan arbejde med sit udtryk.

Svenske Henrik Fexeus f. 1971 har fået oversat bogen Lær at læse tanker Den handler dog nok mere om, at aflæse andre menneskers reaktioner, end at lære at læse tanker. Vores holdning, tonefald, taletempo, blik og bevægelser fortæller noget om, hvad et menneske føler. Ofte er det i modstrid med de ord, vi siger. Denne bog handler om, hvordan vi kan spotte det, og hvordan vi kan skabe rapport (god kommunikation). Bogens undertitel "hvordan du forstår og påvirker andre, uden at de mærker noget" er meget passende. I denne bog får du brugbare værktøjer til at undersøge, hvordan du kan påvirke egne og andres reaktioner både kropsligt og sprogligt. Her er fif til at afsløre løgne, få andre til at gøre det du ønsker, afsløre følelser, skabe samarbejde osv. Her er rigtig mange gode tips til, hvordan du kan få lige det, du ønsker dig ved at ændre små subtile signaler.

Den der ligner mest er Kropssprog, 2006.

Fexeus skriver, hans viden er revolutionerede. Som jeg læser det, er det nok ikke nyt. Det er alment anerkendte teorier om, hvordan vi aflæser hinandens udtryk både i krop og i sprog. Det bliver bogen nu ikke spor dårlig af. Han har et let, levende og engageret sprog, gode øvelser, samt humor, der gør, man straks får lyst til at beskæftige sig meget mere med emnet. Læs mere på www.henrikfexeus.se.