Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne graphic novels


Beskrivelse


Vejledning i at tegne graphic novels. Med trin for trin-instruktioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 24. jan. 2013

Fagbog om hvordan man laver sin egen graphic novel. Til tegneglade unge fra ca. 13 år, der har mod på større tegneprojekter. Er samtidig velegnet til emnearbejde i de ældste klassetrin.

Med korte og lettilgængelige kapitler kommer denne bog rigtig godt rundt om emnet graphic novels. Størstedelen af bogen indeholder anvisninger på, hvordan man skaber en grafisk roman - lige fra hvordan man skriver manuskript, vælger font til talebobler og tegner karakterer til rudekomposition og valg af udstyr. Forfatter definerer desuden, hvad en grapic novel er og ridser kort op, hvornår og hvordan genren opstod, ligesom han løbende henviser til kendte graphic novels gennem tiderne. Bogen er velskrevet, layoutet overskueligt og appellerende med mange illustrationer og skitser. Forfatter har tidligere udgivet Tattoo style, 2010. Liste med terminologi, stikordsregister og indholdsfortegnelse gør bogen brugbar som håndbog.

Der findes meget få titler, der omhandler graphic novels som genre og endnu færre, der giver anvisninger på, hvordan man laver en graphic novel. I Tegneserier og grafiske romaner, 2009, er indholdet meget lig denne men knap så detaljeret og uden trin for trin anvisninger på, hvordan man tegner.

En vellykket lær at tegne bog med fine og grundige anvisninger på, hvordan man skaber sin egen graphic novel. Bogen er desuden meget velegnet til emnearbejde, da den indeholder en fin definition, en historisk gennemgang og henvisninger til kendte graphic novels. Fra 13 år.Informationer og udgaver