Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne karakterer : anatomi, opbygning, design


Beskrivelse


Om, med begrænset kendskab til anatomi, alligevel kunne skabe originale figurer ud fra en enkel grundmodel, hvad enten det er superhelte, fantasy- eller science fiction, manga eller Disney-inspirerede figurer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2012

af

af

Marion Tirsgaard

d. 10. juli 2012

Om at tegne karakterer i tegneseriestil. For dem, der allerede tegner meget/godt. Fra 12 år.

Bogen viser elementære værktøjer til, hvordan man kan tegne karakterer til fx tegneserier i fantasy- eller manga-stil. Den kommer fx ind på anatomi, perspektiv, posering og karakterdesign. De forskellige stilarter indenfor tegneserier gennemgås kort. Kapitlerne er rigt illustreret med skitser. Uddrag af den lidt fagtunge tekst er sat op i røde bokse, hvilket gør teksten lettere at læse. Bagerst er en kort litteraturliste med primært engelske titler. De fleste kan ikke lånes på biblioteket, hvilket er lidt uheldigt med målgruppen in mente. Det er ikke en bog for nybegyndere. Man skal holde tungen lige i munden men de, der er gode til at tegne og som gerne vil forbedre sig, kan helt sikkert finde brugbare og professionelle tips. Forfatter er freelance illustrator og underviser. Bortset fra en tegneserie er dette hans første udgivelse.

Der findes mange bøger om at tegne fx manga og tegneserier men ikke så mange om at tegne karakterer. Denne går mere i dybden og er et niveau sværere end de fleste bøger om tegning for børn og unge. Lær at tegne mennesker, 2002 af Hart beskæftiger sig med nogle af de samme emner.

Udmærket bog, der med nogle elementærer regler indenfor fx posering og perspektiv viser, hvordan man tegner karakterer til et tegneserieunivers. Bogen kræver et vist kendskab til tegning og er velegnet til gode tegnere, der gerne vil forbedre sig. Fra 12 år.