Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Lær at tegne med Erik Schrader : så nemt er det. Hæfte 1 : Ny inspiration


Beskrivelse


Vejledning og inspiration til tegnetræning med anvisninger, der er lige til at gå til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 8. mar. 2011

Erik Schrader kendes for talrige trin-for-trin bøger med enkle anvisninger på, hvordan man bliver god til at tegne på en sjov måde. Denne udgivelse adskiller sig ved at være i hæfteform og dermed billigere og lettere at rulle sammen og have med i tasken. Instruktionerne som sådan kan anvendes allerede fra 6-7-års alderen, men forklaringerne kræver voksenhjælp, indtil man er blevet en dreven læser.

Schraders tegnestil er hastig, skitseagtig og ofte humoristisk, hvilket helt sikkert vil tiltale mange børn. Enkelte af opgaverne er grundige og komplicerede, men de fleste er lige til at gå til. Det er et gennemgående træk i anvisningerne, at man bare skal klø på - at alle forsøg er gode forsøg. Kun ved at tegne meget, bliver man god til at tegne. Opgaverne er bestemt anvendelige og ofte inspirerende. Hæftet som sådan forekommer imidlertid ikke særlig indbydende. Helhedsindtrykket er noget discountagtigt, hvilket selvfølgelig kan være en pointe, hvis formålet er at udbrede tegneriet til så mange som muligt.

Der findes overordentligt mange inspirationsbøger til tegning for børn. denne kan bedst sammenlignes med Erik Schraders mange andre udmærkede udgivelser - altså bortset fra hæftekarakteren.

Inspirationshæftet rummer mange udmærkede idéer til tegnetræning. Ikke meget overlades til selvstændig fantasi, men dette er vel næsten indeholdt i trin-for-trin-formen. Som tegne-igangsætter er der mange udmærkede idéer, tips og tricks at hente her.