Bøger / faglitteratur

Lær at tegne som en modedesigner


Beskrivelse


Interview med 9 topdesignere som Anna Sui, Christian Lacroix og Valentino, hvor deres individuelle tegnestil vises. Herefter trin-for-trin-guiden til, hvor man kommer i gang med egne kreationer. Råd til at lave moodboards og hvordan man følger en designplan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. dec. 2015

Bliv inspireret og lær teknikkerne, så du kan tegne de helt rigtige modedesigns. Bogen kan bruges af alle, der interesserer sig for mode.

Bogen lægger ud med et forord af designeren Zandra Rhodes, hvorefter der følger interviews med 9 meget forskellige designere, heriblandt Christian Lacroix, Valentino og Anna Sui. Hver især fortæller de om deres inspirationskilder, der er baggrundsinformation og smagsprøver på deres designskitser. Herefter følger et langt afsnit "Begynd at tegne", der forklarer om de forskellige tegneredskabers fordele. For at holde skitserne i de rigtige proportioner, gives en grundig indføring i croquistegning. Derpå er der med mange eksempler forklaringer på at tegne forskellige stykker tøj, såsom kjoler, bukser og jakker. Detaljer som lommer, halsudskæringer, sko og accessories beskrives, så de er lettere at tegne. Bogen sluttes af med et afsnit om selve designet, og om, hvordan man skaber sin egen personlige stil. Der er gode råd til at lave moodboards, og hvordan man følger en designplan.

Inspirerende og flot bog, der giver en grundig introduktion til at kaste sig ud i at tegne som en modedesigner. Layoutet er ungt, men bogen kan bruges af alle, der har lyst til at lære de grundlæggende teknikker.

Der findes bøger der introducerer croquistegning, fx Croquis, men så vidt vides findes der ikke på dansk en guide som nærværende bog.