Bøger / faglitteratur

Lær dine børn lykke : virkeliggør dine ønsker for dem


Beskrivelse


Psykologisk brugsbog for forældre, der ønsker at lære deres børn bedre adfærdsmønstre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Lind-Petersen

d. 18. dec. 2018

Forfatteren er psykolog og bl.a. kendt for at have skrevet bogen Forny dig selv - vejen til bedre adfærdsmønstre. Denne bog handler om det samme, idet Dyer her ønsker at hjælpe forældre med atlære deres børn bedre adfærdsmønstre. Bogen er delt i kapitler efter de ønsker, forældrene har for deres børns liv: At værdsætte sig selv, at turde, at stole på sig selv, at leve fri for stress ogangst, at leve i fred, at glæde sig over nuet, at leve i sundhed, at være kreativ og at indfri de højere behov og leve meningsfuldt. Hvert kapitel beskriver grundigt alle aspekter af sagen, bl.a.hvorledes man selv ubevidst kan modarbejde sine gode ønsker, men selvfølgelig også, hvorledes man kan fremme og opbygge bedre adfærd hos børnene. Der er mange eksempler fra dagligdagen og god hjælptil forældre, der vil ændre på den daglige trummerum og f.eks. afskaffe familieskænderier. Med index. - Bogen er let at læse og henvender sig til forældre, der bevidst arbejder med sig selv ogderes børn, hvorbogen kan bruges til børn på alle alderstrin, også f.eks. teenagere. Forf. mener, at børn på denne måde kan lære at tænke selvstændigt og træffe beslutninger, at påtage sig etansvar for deres egne følelsesmæssige reaktioner og blive det, som han kalder grænsefri mennesker.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Laura Michelsen

2008

Målgruppen er alle der har med børn at gøre, men i særlig grad forældre, der ønsker at gøre en mere bevidst indsats for at støtte deres børn i at lære at tage ansvar for deres eget liv og dermed få mest muligt ud af det.

En børneopdragelsesbog med en spirituel men stadig pragmatisk indgangsvinkel. Bogen udgøres af kapitler der alle begynder med sætningen: Jeg ønsker at mine børn skal - med tilføjelser som: værdsætte sig selv etc. Dyer opererer med det grænsefri menneske, forstået som et menneske, der ikke er hæmmet af følelser som fx angst og skyld. Han anskueliggør, hvordan forældre uafvidende ofte kommer til at modarbejde udviklingen af et godt og stærkt selvbillede hos deres børn ved måden at reagere på. Derefter afslører han, hvilke gevinster der kan være forbundet med at gøre det, et rigtig godt aspekt at få med. Hvorfor handler vi uhensigtsmæssigt? Til slut et sæt strategier til at gøre det modsatte, nemlig handle således at børnene bliver styrket i mødet med den voksne. Først og fremmest handler det om at være et godt eksempel og bogen bliver således anvendelig både i forhold til én selv og opdragelsen af ens børn.

Helt på linje med forfatterens andre bøger om gevinsterne ved en skærpet bevidsthed, men meget forskellig fra andre bøger om børneopdragelse. Bogen er fuldstændig identisk med 1. udg. fra 1986.

Bogen gav denne lektør meget at tænke over og fik hende til at handle på tankerne med det samme og med godt resultat, så konklusionen må være at den virker. Uanset om man så synes den er lidt for lang eller lidt for amerikansk.


Jyllands-posten

d. 12. feb. 1987

af

af

Lise Johnsen

d. 12. feb. 1987


Berlingske tidende

d. 18. feb. 1987

af

af

Jens J. Kjærgaard

d. 18. feb. 1987


Aarhuus stiftstidende

d. 12. apr. 1987

af

af

Hans Petersen

d. 12. apr. 1987


Aalborg stiftstidende

d. 3. juni 1987

af

af

Bennie Namensen

d. 3. juni 1987