Hvad sker der med et menneske, når det pludselig ser sig selv udefra? Når det opdager, at andre ser en på en helt anden måde, end man selv gør? Eksistentielle spørgsmål som disse er i spil i uhyre velskrevet norsk roman, som har appel til læsere af undersøgende samtidslitteratur.
Lotte Bøk er 57 og underviser i dramatik på skuespillerlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun hviler i sig selv, er tilfreds med sit liv og opfatter sig som et kompetent menneske og en dygtig lærer, der kan noget med ord. Hun indvilger i at lade en afgangselev fra filmlinjen følge hende professionelt og privat i en måned, men da hun ser den færdige og senere prisbelønnede film, bryder hendes selvbillede sammen. I filmen fremstår hendes undervisning i Brecht som noget, der gør de studerende deprimerede og handlingslammede og Lotte Bøk selv som et menneske i opløsning. Hun forlader skolen og Norge i hast og forsøger at genfinde sig selv, mens hun for en tid er frivillig nødhjælpsarbejder i Athen.
Et nuanceret portræt i flere lag af en kvindes eksistentielle identitetskrise. Romanen er båret af et sprogligt overskud, og man lever sig uden videre ind i miljøet og lader sig opsluge af handlingen.
Læses på linje med stærke norske romanforfattere som fx Helga Flatland, Merethe Lindstrøm og Linn Ullmann samt Vigdis Hjorths forrige roman Arv og miljø fra 2017.