Bøger / faglitteratur

Lærerne og de nye vilkår : professionslæring og praksisrefleksion


Beskrivelse


Et bud på hvorledes lærere i dag kan tilegne sig faglige og pædagogiske kompetencer, der både understøtter den eksisterende praksis og udfordrer den pædagogiske praksis i folkeskolen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 25. okt. 2010

Bogen debatterer de gængse forestillinger om undervisning og læring og er skrevet målrettet lærernes efter/videreuddannelse. Bogen giver forskellige bud på, hvorledes undervisere på efter/videreuddannelser kan tilegne sig tidssvarende faglige og pædagogiske kompetencer samt udvikle deres praksisrefleksioner. Målgruppen er derfor både folkeskolelærere og undervisere på videre/efteruddannelser for lærere.

Bogen er blevet til på baggrund af udviklingsprojektet "udfordrende professionsdidaktik", som bl.a. søgte at udfordre de konventionelle undervisningsformer i lærernes videreuddannelse samt at udvikle nødvendige og tidssvarende læringsrum, læringsfunktioner og ressourcer. Temaerne for bogen er: professionslæring og medialisering, når lærere skal lære, læringsrum og ny didaktisk platform, ressourcer og læremidler samt undervisning og vejledning. Udgangspunktet er, at brugen af digitale læringsmedier og medialiseringen generelt har ændret udgangspunktet for undervisningen, hvilket udfordrer praksis i folkeskolen. Bogen er et velargumenteret og udmærket indspark i debatten om udvikling af lærernes efter/videreuddannelse, som bl.a. kan inspirere mange undervisere på lærernes efter/videreuddannelser.

Bogen kan læses i samspil med titler som IKT og læring : reflekteret praksis, 2009 eller IKT og pædagogisk praksis på danske grundskoler, 2008.

Spændende indspark om udvikling af den pædagogiske videreuddannelse af folkeskolelærere.


Folkeskolen

Årg. 128, nr. 4 (2011)

af

af

Kirsten Krogh-Jespersen

Årg. 128, nr. 4 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2011)

af

af

Birgit Marott

Årg. 48, nr. 3 (2011)