Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Læseglæder : 100 bedste romaner og fortællinger


Beskrivelse


Præsentation og forslag til læsning af 100 ældre og nyere romaner og fortællinger, såvel udenlandske som danske.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

For folk, der har lyst til systematisk at læse sig ind på nogle af de store klassikere.

Man kunne kalde bogen en slags personlig litteraturkanon. Forfatteren, der har været lektor i litteraturhistorie ved Københavns Universitet, gennemgår i meget korte afsnit sine personlige favoritter blandt de danske og internationale klassikere. De korte kapitler er opstillet alfabetisk efter forfatterens navn, så der er ingen tidslinje eller tematisk sammenhæng mellem afsnittene. De enkelte afsnit indledes med en kort præsentation af forfatteren og forfatterskabet, hvorefter det udvalgte værk gennemgås kort med et referat og en lille perspektivering. Der er en meget nøgtern tone i beskrivelserne, så der formidles ikke megen læseglæde eller personlig entusiasme. Den virker ikke smittende og forfatterens egen begejstring for de værker, han har udvalgt, skinner ikke igennem. Gennemgangen af værkerne er for korte til, at de kan anvendes i opgavesammenhæng eller mere professionel sammenhæng. Hvert afsnit afsluttes med et udvalg af den omtalte forfatters øvrige værker samt enkelte henvisninger til litteratur om forfatterskabet.

Kan sammenlignes med Billeskov Jansens Læsefrugter, 1995 og Poul Borums Kritisk alfabet, 2000, men der er i begge en mere personlig tone i gennemgangen af yndlingslitteraturen.

For en smal målgruppe, der har lyst til at begynde at læse klassikere, men som savner inspiration til, hvordan man vælger ud blandt mange tusinde mesterværker.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2007

af

af

Anny Skov Madsen

d. 12. nov. 2007

Grin, græd eller fortvivl, alle menneskelige følelser er på spil i et fantastisk udvalg af alle tiders gode fortællinger. Hvilken dejlig gave at få: en bog der smitter af læseglæder. Tidligere littera...


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2007

af

af

Johs. H. Christensen

d. 23. okt. 2007


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 2007

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 10. nov. 2007


Information

d. 27. sep. 2007

af

af

Torben Brostrøm

d. 27. sep. 2007


Standart

Årg. 21, nr. 4 (2007)

af

af

Svend Erik Larsen

Årg. 21, nr. 4 (2007)