Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Langs grænser og grave : en rejse gennem det østligste Europa til Isfahan


Beskrivelse


Navid Kermani (f. 1967) rejser i 2016 og 2017 til det Europa der strækker sig fra Rusland til Orienten, og er et historisk krigs- og katastroferamt Europa. Det er en rejse langs de historiske skyttegrave og mentale ar og en søgen efter en forståelse af Europas nye skillelinjer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 13. nov. 2018

En historisk og nutidig rejse i Det store Europa fra Polen over Kaukasus til Iran. For alle, der ønsker at blive klogere på samfundsforhold og historie i landene øst for den Europæiske Union. Navid Kermani er en kendt tysk interlektuel journalist, forfatter og islamforsker.

I 2016 og 2017 rejser Kermani til Polen, hvor han besøger Auschwitz. Turen går videre til Litauen, Tjernobyl i Ukraine, Tjetjenien og skyggerne fra Rusland. I Armenien og Aserbajdsjan er krigen stadig nærværende. Rejsen ender i forældrenes fødeby Isfahan i Iran. Han rejser forbi mindesmærker og grave og krydser gamle og nye grænser. I mødet med intellektuelle og andre, sætter han ord på samfundsforholdene i de lande han besøger. Han møder folkeslag, hvis skæbner er vævet sammen af deres fælles historie. Overalt falder skyggerne fra Europa og Rusland og kontrasterne mellem Øst og Vest.

Med de talrige referencer til begivenheder, steder og personer som for de fleste danskere er fremmede, kræver bogen sin læser. Til gengæld bliver man med tålmodighed og interesse belønnet med stor indsigt og indlevelse i menneskerne og landene som Kermani besøger. En imponerende bog, der åbner døre til en større forståelse af et Europa, der strækker sig længere end man normalt tænker på.

Kaukasus & kildevandAlene i Iran er også et godt bud på en rejseskildring fra Kaukasus. Ganske som Nina Rasmussen i Alene i Iran formår at beskrive Iran gennem samværet med den almindelige iranerKaukasus & kildevand er også et godt bud på en rejseskildring fra Kaukasus. Ganske som Nina Rasmussen i formår at beskrive Iran gennem samværet med den almindelige iraner.


Kristeligt dagblad

d. 22. dec. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 22. dec. 2018


Information

d. 21. dec. 2018

af

af

Thomas Thurah

d. 21. dec. 2018


Weekendavisen

d. 14. dec. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 14. dec. 2018