Bøger / skønlitteratur / roman

Langt nede


Beskrivelse


To mænd og to kvinder mødes tilfældigt nytårsaften på taget af et højhus for at begå selvmord, men fortæller forinden hinanden de forskellige livshistorier.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2005

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 18. maj 2005

Højt oppe og langt nede har vi nok alle befundet os mere end en gang. Men heldigvis de færreste i samme situation som de 4 hovedpersoner i endnu en fortrinlig og fremragende roman af Hornby, der ikke mindst i både denne og tidligere bøger forstår humoristisk afvæbnende at afklæde den maskuline mystik og træfsikkert beskrive livsbetingelserne for nutidigt menneskeliv. De 4 meget forskellige selvmordskandidater, 2 af hvert køn, befinder sig i deres livs ultimative krise, og har alle uafhængigt af hinanden besluttet at sige verden ret farvel i frit fald mod måske intetheden og sikkert splat mod fortovet i et spring nytårsaften fra det samme højhus. En har endda medbragt en trappestige til springet! Sikke noget at være fælles om synes man umiddelbart, men den ene har pizza med, og mens pepperonien ryger ned kommer deres livshistorier på bordet. Om så denne nytårsaften betyder døden eller nyt liv er det synd at røbe, men også denne roman af Hornby er en sand fornøjelse at læse. Humoristisk og alvorlig, velskrevet og fascinerende fortælling om mennesker, der som eneste udvej til livet måske søger døden. Som også Hornbys andre romaner er denne på vej mod en filmatisering.


litteratursiden.dk

d. 12. sep. 2005

af

af

Michael Høyer-Nielsen

d. 12. sep. 2005

Fire selvmordskandidater på et af Londons foretrukne selvmordssteder. Langt nede er de! Tager de springet, eller finder de en fælles vej op igen? Hornby svarer med glimt i øjet. En grå, midaldrende kv...


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2005

af

af

Maria Sjøqvist

d. 10. juni 2005


Berlingske tidende

d. 25. juli 2005

af

af

Per Krogh Hansen

d. 25. juli 2005


Jyllands-posten

d. 26. maj 2005

af

af

Jon Helt Haarder

d. 26. maj 2005


Politiken

d. 28. maj 2005

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 28. maj 2005