Spændende udgivelse om den nu næsten ukendte dansker Laurits Andersen, som for 100 år siden skabte sig en formue som cigaret fabrikant i Shanghai og donerede en kæmpe sum til fornyelsen af Nationalmuseet. For læsere af biografier om danskere i udlandet.
Da Laurits Andersen (1849-1928) blev født i den lille landsby Ømosen nær Helsingør, stod det ikke skrevet, at han 50 år senere skulle blive en af de rigeste mænd i Shanghai. Efter uddannelse på en maskinfabrik, tog han i 1870 hyre på et skib og forlod Danmark. Tilfældet bragte ham til Asien, hvor han fik hyre hos en række forskellige rederier, og her oplevede han bl.a. krigen mellem Korea og USA. Senere etablerede han eget maskinværksted, hvor han lavede betroet arbejde for den kinesiske flåde. I 1890 købte han de kinesiske rettigheder til den amerikanske Bonsack cigaretmaskine, som blev en kæmpe succes, og Andersen en holden mand. I 1925 blev han en kendt mand i Danmark, da han donerede 1 million kroner til fornyelse af Nationalmuseet. Med mange illustrationer, noter, og kildeliste.
Velfortalt og interessant udgivelse, som indeholder en række fine tidsbilleder fra asien 1870-1920, som var et eldorado for entreprenante typer som Andersen.
Forfatter Peter Harmsen fortalte i SindbergGeneraldirektøren historien om en anden ukendt dansker. Opskriften her er den samme, men Andersens skæbne er ikke helt så spændende som s. Kan sammenlignes med GeneraldirektørenForfatter Peter Harmsen fortalte i Sindberg historien om en anden ukendt dansker. Opskriften her er den samme, men Andersens skæbne er ikke helt så spændende som Sindbergs. Kan sammenlignes med .