Bøger / faglitteratur

Ledelse af arbejdsmiljø : certificering i praksis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Jette Landberg

d. 14. juni 2010

Især for virksomhedsledere, der vil opnå arbejdsmiljøcertifikatet. Men også for medarbejdere, mellemledere m.m. med interesse for arbejdsmiljø fx i forbindelse med APV. Eksemplerne er hentet i industrien i større virksomheder, men også offentlige virksomheder vil kunne bruge de overvejelser, der beskrives i forbindelse med en certificering.

I 2001 blev det muligt at opnå et arbejdsmiljøcertifikat, og mange danske virksomheder har taget dette til sig. Certifikatet viser, at man har udviklet og til stadighed udvikler arbejdsmetoder, der støtter og dokumenterer virksomhedens indsats på arbejdsmiljøområdet, altså mere selvkontrol fx gennem sikkerhedsorganisationen og APV. Bogen er resultatet af forskningsprojektet CERVA gennemført af bl.a. DTU og CBS, og forfatterne er arbejdsmiljøforskere ved Det Nationale Forskningscenter, antropologer og en professor ved CBS. Den er bygget op om en række case-studier fra 13 industrivirksomheder og falder i 4 dele, først en introduktion, der beskriver rammerne for projektet, dernæst en række praktiske eksempler. I tredje del diskuteres virkningen af certificering, og til slut får vi en række anvisninger og metoder til at få arbejdsmiljøet på dagsordenen.

Der findes ikke andet i bogform, der så grundigt beskriver certificering i praksis.

En ikke helt lettilgængelig, men vigtig bog om arbejdsmiljø, både for virksomheder der aspirerer til certifikatet, men også for andre med interesse i arbejdsmiljøarbejdet især set fra den strategiske ledelsesvinkel.