Bøger / faglitteratur / interviews

Ledelse med visdom : spirituelt baseret lederskab i virksomheder : mød 29 topledere fra 15 lande i seks verdensdele


Beskrivelse


Interviews med en række internationale virksomhedsledere om deres personlige erfaringer med spiritualitet som grundlag for ledelse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. mar. 2010

Målgruppe blandt spirituelt orienterede og interesserede ledere, især topledere. Måske også inspiration til opgavebrug, fx på handelsskolen.

Antologi, der samler spirituelt baseret visdom fra 29 topledere fra hele verden. Forfatter-duoen er ægteparret Kirsten Pruzan Mikkelsen og Peter Pruzan. Han er dr.polit. og ph.d., professor emeritus ved Copenhagen Business School og hun erfaren journalist, bl.a. som kronikredaktør ved Berlingske Tidende. I det introducerende afsnit skriver de om "Spiritualitet som grundlag for ledelse". Et nyttigt skema først i bogen lister de 20 meget forskellige topledere, der tilsammen giver et bud på spirituelt baseret lederskab". Bogen er en udløber af et forskningsprojekt og har som basis interviews med de 29 topledere. Antologien har 8 dele, og 1. del hedder "Kærlighed". Herunder skriver fx Lars Kolind under overskriften "At gøre en forskel ved hjælp af kærlighed". Allerede de første afsnit gør det klart, at spirituel ledelse bruger et helt andet sprog end det vi normalt kender som management-sprog. Ret velgørende og sådan fortsætter det bogen igennem, hvor Indiens præsident, A.P.J Abdul Kalem i epilogen fx skriver under overskriften "At give den guddommelige ild vinger".

En anden antologi om spiritualitet og ledelse er fx Ledelse og spiritualitet. Denne nye er dog noget bredere og med input fra hele verden.

Nok umiddelbart en relativ smal målgruppe blandt topledere, men bogen kan sikkert formidles bredere.


Magasinet om ledelse og økonomi

Årg. 57, nr. 2 (2010)

af

af

Flemming Poulfelt

Årg. 57, nr. 2 (2010)


Politiken

d. 13. feb. 2010

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 13. feb. 2010


Berlingske nyhedsmagasin

2010, nr. 6

af

af

Michael Knie-Andersen

2010, nr. 6


Børsen

d. 15. jan. 2010

af

af

Steen Hildebrandt

d. 15. jan. 2010


Børsen

d. 8. jan. 2010

af

d. 8. jan. 2010