Bøger / faglitteratur

Ledelse og samarbejde : en pædagogisk hverdagsbog


Beskrivelse


Beskrivelse af samspillets og lederskabets vilkår i vor tids skoler og daginstitutioner i relation til den pædagogiske opgave. Med lederen og gruppen i fokus, præsenteres en række konkrete værktøjer til blandt andet konflikthåndtering. Indholdet konkretiseres af beskrivende, personlige oplevelser, som ledere, lærere og pædagoger vil kunne nikke genkendende til.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2008

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 30. apr. 2008

Bogen fremlægger en erfaren lærer og udviklingskonsulents erfaringer med og refleksioner over samarbejdsproblemer i skoler og daginstitutioner ikke blot for ledere og lederkandidater, men for alle, der arbejder i grupper.

Bogen er en letlæst og overskuelig fremstilling af de problemstillinger, ledere af og deltagere i samarbejdende grupper må forholde sig til. Korte afsnit om nye lederroller under nye autoritetsformer, om den enkelte medarbejders psykiske velvære og om mulighederne for vejledning og coaching supplerer de to store afsnit om grupper og gruppedynamik og om konflikter og mægling og konfliktløsning. Overalt er teksten suppleret med referencer til egne oplevelser og erfaringer fra kursus- og konsulentvirksomhed Det giver teksten et afslappet, causerende præg uden mange henvisninger til forskning og baggrundslitteratur og med kloge og jordnære råd til alment kendte problemsituationer ofte med fokus på et særligt kvindeperspektiv og med stadig sans for, at nok skal arbejdet være professionelt og fagligt effektivt, men den enkelte medarbejder skal holde i mange år og leve andre liv end arbejdslivet.

Bogens karakter af personlige oplevelser suppleret med egne refleksioner og løsningsforslag gør den til et særegent supplement til den eksisterende litteratur om ledelse, samarbejde og teamdannelse.

En klog og virkelighedsnær håndsrækning til de pædagogiske institutioners medarbejdere med fornuftige råd til alment forekommende problemstillinger i samarbejdsrelationerne.


Undervisere.dk

Årg. 2, dec. (2008)

af

af

Ole Jakobsen

Årg. 2, dec. (2008)