Bøger / faglitteratur

Lederskab på distancen : når du ikke ser dine medarbejdere dagligt


Beskrivelse


Inspirationsbog for ledere. Bogen indeholder konkrete værktøjer og viden om, hvordan man leder bedst muligt på distancen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2021

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. mar. 2021

Inspirationsbog for ledere. Bogen indeholder konkrete værktøjer og viden om, hvordan man leder bedst muligt på distancen.

15 meters afstand er faktisk nok til at påvirke kommunikation og samarbejde mellem leder og medarbejder. Det er et faktum fra denne bog om distance-ledelse. Bogen præsenterer et såkaldt "distancelederskabshjul", som indeholder 15 elementer til brug for en leders arbejde med distanceledelse. Et arbejde, hvori forfatteren også betoner den altid vigtige gensidige tillid mellem leder og medarbejder. Bogen indeholder praktiske værktøjer, teori, råd og tips. Til det konkrete og praktiske er fem distanceledere interviewet og citater fra disse er brugt i bogens afsnit, ligesom bogen indeholder cases. Bogens overskrifter er fx: "Hvad er distanceledelse", "Tillid og relationer", "En fælles kultur", "Medarbejderne på distancen", "At tale, lytte, spørge og give feedback" og "Virtuel kommunikation". Bogen kommer her i en revideret 2. udgave. Anne Birgitte Lindholm har erfaring som topleder og er nu konsulent. Hun har også skrevet Ledelse uden personaleansvar.

Velskrevet praksisorienteret ledelsesbog, som er ekstra aktuel i en tid, hvor mange arbejder hjemmefra.

Denne 2. udgave er revideret med ny viden fx om virtuel kommunikation. Om emnet fx også Er der en leder til stede?Distanceledelse eller DistanceledelseDenne 2. udgave er revideret med ny viden fx om virtuel kommunikation. Om emnet fx også Er der en leder til stede? eller .


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. okt. 2012

For ledere, som ikke ser deres medarbejdere dagligt.

Fusioner, kommunalreform og stadigt større virksomheder betyder, at flere og flere ledere skal lede medarbejdere, som de ikke ser jævnligt. Det stiller særlige krav til ledelse, hvor nøgleord som nærvær, kulturskabelse, kontakt og anerkendelse sædvanligvis er i højsædet. Hvordan etablerer man nærvær og fællesskabsfølelse over afstande? Bogen tager læseren med rundt i et distancelederskabshjul, der består af 15 elementer. Elementer, der i sig selv ligner dem, der kendetegner sædvanlig ledelse, men den giver anvisninger og råd til, hvordan de udføres i en kontekst med medarbejdere, der i yderste tilfælde sidder på den anden side af jordkloden. Bogen bygger udover de gode råd også på interviews med 9 ledere, der har erfaring med den særlige disciplin, og deres bidrag understøtter den øvrige tekst. Den er relativt praksisrettet, men er støttet af ledelsesteori, hvor det er fornuftigt. Letlæst, velskrevet og med litteraturliste og stikordsregister.

Emnet er ikke - bortset fra et par kandidatafhandliger - tidligere behandlet på dansk i bogform.

En bog med mange gode råd om at lede medarbejdere, der fysisk befinder sig langt fra lederen, og som man ikke har daglig kontakt med.


Berlingske tidende

d. 20. jan. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 20. jan. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 6 (2013)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 44, nr. 6 (2013)