Bøger / faglitteratur / øvelser

Lederskam : skamfulde fortællinger fra ledere og topchefer i Danmark


Beskrivelse


Ledelsesbog, som introducerer begrebet "lederskam", om hvorfor ledere på arbejdspladser psykologisk føler trang til at gemme handlinger, holdninger og egenskaber skamfuldt væk til skade for ledelse og arbejdsmiljø. Ud over psykologisk teori, indeholder bogen cases og praktiske øvelser til ledere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. juli 2020

Psykologisk og praktisk ledelsesbog, som introducerer begrebet "lederskam", hvor du som leder psykologisk føler trang til at gemme handlinger, holdninger og egenskaber skamfuldt væk til skade for ledelse og arbejdsmiljø. Til ledere med selvindsigt og mod på forandring.

25 fortællinger om følelser af lederskam er basis for denne arbejdsbog for ledere. Her er fx lederen, som føler skam over at have været del af en usund ledelseskultur, som uden at italesætte det valgte kvindelige ansøgere med tørklæde fra. Der er fx også mange udsagn fra ledere om at føle sig "ensomme på jobbet" eller ledere som skamfulde skjuler en lyst til at skifte jobbet ud! Bogen er i tre dele. Første del har fokus på, hvad lederskam er. Her er overskrifter som "Vi skal tale om lederskam", "Skammens kraft og magt" og "Lederskammen skal ud i det åbne". Anden del redegør for skammens forsvarsmekanismer som fx er "fornægtelse", "unddragelse" og "udskamning". Del 1 og 2 har "skamfulde lederfortællinger" som eksemplificerer skammens veje og faktorer. Del 3 er praktiske øvelser som gør en leder bevidst om sin egen lederskam. Der anvises også veje til "en mere åben og ærlig ledelse". Elsebeth Hauge er cand.merc. og selvstændig ledelsesrådgiver.

Forfriskende ledelsesbog med et godt mix af psykologisk teori og praktiske øvelser til ledere i arbejdet med lederskam.

Der findes ikke tilsvarende bøger, men om selvudvikling som leder findes fx Personlig vækst.