Bøger / faglitteratur / biografier

Leonard Cohen - et liv


Beskrivelse


Biografi om den canadiske sanger og forfatter Leonard Cohen (f. 1934).

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2009

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 3. apr. 2009

Primært en bog for Leonard Cohens trofaste publikum gennem mange år. Mindre befæstede sjæle og andre nysgerrige kan også med udbytte læse denne brede, grundigt researchede og velskrevne biografi om den prægnante canadiske poet, sangskriver og sanger. Cohen har demonstreret "langtidsholdbarhed" gennem mere end 40 år og behøver næppe heller i denne sammenhæng mange ekstra ord med på vejen.

Biografien bygger på interviews dels med Cohen selv, dels med et stort, grænsende til det uoverskuelige, persongalleri omkring ham. Nadel trækker endvidere på Cohens mange tekster, og bogen har nok mere sin tyngde i den tidlige og litterære Cohen frem for performeren og scenekunstneren. Ellers tegnes et billede af en sammensat, evigt søgende kunstner hvis liv, ikke uventet, ikke har været uden omkostninger. Undervejs har så de mange smukke kvinder, stofferne, depressionerne, zen-buddhismen og den jødiske baggrund været nogle af de faste, ofte tilbagevendende fixpunkter. En klassisk kronologisk biografi, oprindelig udgivet i 1997, nu med 14 s. efterskrift der dækker det seneste tiår. Solidarisk og forstående overfor Cohen frem for udleverende.

Dansk biografisk litteratur om Cohen er ikke-eksisterende, der kan i stedet henvises til en af hans egne titler, digtsamlingen Længslens bog, 2006 samt det "officielle" web-site: www.leonardcohen.com.

En musikbiografi hvis dæmpede tone fint afspejler Leonard Cohens uprætentiøse "low-key" troubadour-tilgang til sit publikum gennem mange år.


Weekendavisen

d. 28. okt. 2011

af

af

René Gummer

d. 28. okt. 2011


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 9 (2009)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 155, nr. 9 (2009)