Bøger / skønlitteratur / roman

Libido


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Tre venner i 40'erne beslutter sig for at angribe en feministisk ølejr for at reetablere deres maskuline selvbevidsthed, men tingene udvikler sig ikke helt som de planlagde. Undervejs dvæler fortælleren ved en række erotiske oplevelser, som han giver den pikante fantasis karakter.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. okt. 2013

Morten Sabroe tager med denne blandingsroman med elementer fra flere forskellige genrer bestik efter den succes de nyere titler med erotiske fantasier som omdrejningspunkt har opnået, men om han når flere læsere end den faste skare, der allerede sætter pris på hans skrivestil og uomtvistelige energi, er usikkert.

Daniel, Rune og Philip er gamle venner. De lever moderne storbyliv og har alle tre gode, kreative jobs. De lever i tilsyneladende solide ægteskaber, og bliver derfor chokerede, da de nogenlunde samtidigt opdager, at de ikke er deres egne koners vådeste drøm. Men ikke kun sexuelt er de trængt. Overalt ser de kvinder tage roret, og som en sidste kamp planlægger de et klassisk kamikaze angreb mod en aggressivt feministisk ølejr. Libido er et burlesk og ambitiøst forsøg på at blande samtidssatire, sædeskildring og erotisk roman. Sprogligt er Sabroe stadig veloplagt, men han formår ikke at gøre den fantasifulde handling vedkommende og både samtidsskildringen, erotikken og humoren virker rutinepræget. Sabroe har et stort fast publikum, som her vil møde hans energiske stil i en mindre vellykket udgave.

Det er de erotiske fantasier, der er hovedomdrejningspunktet i bogen, og de ligger ganske tæt på Fifty shades, der formodentlig vil være den bog der falder flest ind, hvis der absolut skal sammenlignes.

En satirisk, erotisk roman der tager nutidens kønskamp under vittig behandling uden at bibringe debatten væsentligt nyt.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2013

af

af

Lida Wengel

d. 6. dec. 2013

Det er aldrig kedeligt, når Sabroe skriver, og dårligt er det heller ikke, men denne erotiske samfundssatire kommer til at stå som en parentes i et ellers stort forfatterskab. I pressebrevet om bogen ...


Berlingske tidende

d. 9. nov. 2013

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 9. nov. 2013


Politiken

d. 6. nov. 2013

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 6. nov. 2013


Jyllands-posten

d. 7. nov. 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 7. nov. 2013


Information

d. 8. nov. 2013

af

af

Linea Maja Ernst

d. 8. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 16. nov. 2013

af

af

Lars Handesten

d. 16. nov. 2013