Bøger / skønlitteratur / roman

Lige efter bogen


Beskrivelse


Cal Cunningham drømmer om at blive forfatter, men har svært ved at sætte ord på papiret. Ved et tilfælde får han fingrene i et genialt manuskript, der beskriver hans egne oplevelser, men kan en succes, der bygger på en løgn, holde?

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Selv om bogen lanceres som en krimi, har den ikke rigtig de elementer, der skal til, men både thriller- og krimielskere vil alligevel labbe hvert ord i sig.

Colpatino er en af de tungere drenge i amerikansk journalistik og debuterer med dette brag af en psykologisk thriller. Cal Cunningham er en ung forfatter in spe, der nok har stoffet i sig, men ikke rigtig kan få det på papir. Til gengæld har hans kedelige bofælle Stewart skjulte talenter og har skrevet et mesterværk, baseret på Cals oplevelser. Inden han får sendt manuskriptet af sted omkommer han ved en ulykke, og Cal udgiver bogen som sin egen. Det skal man bare ikke gøre, og hans umådelige succes hviler på en meget skrøbelig isflage. Det er en fantasisk flot skrevet bog med en handling, der gang på gang gør "det havde jeg da regnet ud"-holdningen til skamme.

Bogen kan læses af alle thriller-lånere, men kvalitetsmæssigt er vi oppe i den høje ende, hvor fx James A. Cain og Patricia Highsmith melder sig som makkere.

En debutroman i særklasse, der henvender sig til alle, der holder af en virkelig spændende bog med psykologiske undertoner og overraskelser i ærmet.


litteratursiden.dk

d. 28. juli 2008

af

af

Mie Henriksen

d. 28. juli 2008

Psykologisk thriller om et litterært tyveri og leg med identiteter: kan man stjæle en andens liv? Og ikke mindst: kan man slippe godt fra det? Cal Cunningham hutler sig igennem som arbejdsdreng på et ...


Jyllands-posten

d. 14. maj 2008

af

af

Niels Lillelund

d. 14. maj 2008


Weekendavisen

d. 11. apr. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 11. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2008

af

af

Per Krogh Hansen

d. 29. apr. 2008


Euroman

Nr. 170 (2008)

af

af

Jesper Skov

Nr. 170 (2008)


Standart

Årg. 22, nr. 4 (2008)

af

af

Jeppe Naur Jensen

Årg. 22, nr. 4 (2008)