Bøger / faglitteratur

Lige om hjørnet? : 100 års dansk elbilshistorie


Beskrivelse


Et tilbageblik på elbilens lange og vakkelvorne historie der har været påvirket af store tekniske udfordringer og en konkurrent der har vokset sig stadig stærkere. Illustreret med fotografier af de forskellige modeller op gennem tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 15. nov. 2013

Til bil- og transportintesserede med elhistorisk vinkel.

De færreste havde nok på forhånd troet, at elbilens egentlige guldalder lå snart 100 år tilbage, men dette er ikke desto mindre tilfældet. Denne lille fine oversigtsbog fortæller i et indbydende layout hele elbilens historie med udgangspunkt i den danske vinkel og dens køretøjer i en bred international ramme. Den er opdelt i tre hovedkapitler: Guldalderen 1900-1930, Elbilen som nødløsning 1940-45 og Elbilen som svar på energi- og klimakriser 1970 ff. Her er både generel historie, lidt teknik om fx batterier og opladningsproblematiken, elbilens op- og nedture, og en del om danske elbiler med vægt på de mere markante sådanne og deres utrættelige optimistiske konstruktører. Alt sammen systematisk opbygget og lige til at gå til uden større læserforudsætninger. Layoutet er meget indbydende med præg af fine gengivelser af samtidens reklametryksager.

Der er mere udførlig omtale af de mest kendte elbiler: Ellert, Hope Whisper, Jensen Elektrovogn, M-Car og Kewet i Danske bilbyggere. Men nærværende bog er den eneste som fortæller om emnet og de vigtigste biler i en bred historisk ramme. Forfatteren står også for et længere historisk afsnit i Elbilfascination, 2013, som dog fortrinsvis tackler sit stof ud fra en privat vinkel.

En fin bred indbydende illustreret bog om elbilens historie med primær vægt på danske konstruktioner. Bredt anvendelig i alle biblioteksstørrelser til både interesselæsning og opgavebrug.