Bøger / skønlitteratur / roman

Lige til højrebenet


Beskrivelse


Yousef kommer i et dilemma, da han får tilbudt en knæoperation, der måske kan få ham væk fra trænerbænken, så han atter kan blive aktiv på grønsværen. Og så møder han Maja!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 22. feb. 2018

En letlæst serie i 3 bind om den unge syriske flygtning Yousef, der langsomt kæmper sig til et liv med håb i Danmark. For unge og voksne tosprogede.

Yousef er flygtning fra Syrien og har derhjemme været en god fodboldspiller. På grund af en granatsplint i knæet har han konstant smerter og savner sit gamle aktive liv. Han får via en lærer på sprogskolen kontakt til den lokale fodboldklub, bliver hjælpetræner og viser talent både fodboldteknisk, men også som en god konfliktløser. Han genvinder håbet om et godt og aktivt liv dels gennem fodboldtræneren Hansen, en læge der kan hjælpe ham med knæskaden og ikke mindst pigen Maja, der ser ham som et menneske og ikke som en hjælpeløs flygtning. Lixtallet er hhv. 17 og 18. Siderne er opdelt i mindre og overskuelige tekstblokke.

En velskrevet fremadskridende fortælling fyldt med håb om et godt liv. Har en nuanceret personbeskrivelse og et miljø, der vil tale til unge mandlige tosprogede læsere. De egner sig fint til undervisnings- og frilæsningsbrug i danskundervisningen. De tre bind har fremadskridende handling og skal læses i rækkefølge. Fint bidrag til letlæsningshylden for unge og voksne.

Flere letlæsningsbøger for unge og voksne har flygtningetemaet som omdrejningspunkt bl.a. Gennem ild og vand, som er den første i en serie om to fætres kamp for et bedre liv.