Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Ligeud og frem


Beskrivelse


Henrik From (f. 1965) er på toppen af sin karriere som salgsdirektør da han som 48-årig rammes af en massiv hjerneblødning. Her fortæller han om flere års genoptræning, op- og nedture og erkendelsen af at hans liv ikke blev som han troede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. jan. 2020

Personlig beretning om livet efter en hjerneblødning. Til andre alvorligt syge eller apopleksiramte, samt deres pårørende og støttepersoner.

I 2013 får Henrik From en hjerneblødning efter at der har været fuld fart på karrieren og badmintontræningen. Han befinder sig pludseligt iført støttestrømper og ble, og skal starte forfra med at lære at gå, tale og se. Han kommer sent i gang med genoptræning. På Tranegården går det ikke godt, og han overføres til Dianelund. Han bliver bevidst om, hvor vigtige relationer er for ham, for ikke at køre helt ned med angst, depression og sorg. I afsnittene Overlevelsesstrategier fortæller Henrik From selv, hans familie, en sagsbehandler samt psyko- og fysioterapeuter om sygdomsforløbet, og giver råd til andre i samme situation. Henrik From er tidligere salgsdirektør og konsulent.

Henrik From øser af sine dyrekøbte erfaringer som apopleksipatient, og han og fagpersonerne giver gode, jordnære råd, om at komme bedst muligt igennem en traumatiserende sygdom og genoptræningsforløb for den ramte og familien.

I Flyvske tankerHovedbrudHvis bare jeg ku' fortælle reflekterer Michael Vittrup over livet efter sin hjerneblødning som 20-årig. Hovedbrud er beretningen om livet efter en hjerneskade fra 3 perspektiver. Vibeke Sporon-Fiedler fortæller i Hvis bare jeg ku' fortælle om sit lange sygdomsforløb efter en blodprop i hjernenI Flyvske tanker reflekterer Michael Vittrup over livet efter sin hjerneblødning som 20-årig. er beretningen om livet efter en hjerneskade fra 3 perspektiver. Vibeke Sporon-Fiedler fortæller i Hvis bare jeg ku' fortælle om sit lange sygdomsforløb efter en blodprop i hjernenI Flyvske tanker reflekterer Michael Vittrup over livet efter sin hjerneblødning som 20-årig. Hovedbrud er beretningen om livet efter en hjerneskade fra 3 perspektiver. Vibeke Sporon-Fiedler fortæller i om sit lange sygdomsforløb efter en blodprop i hjernen.