Målgruppen vil være den forholdsvis store gruppe med en (mellem)lang uddannelse, som kan spejle sig selv i forfatterens oplevelser både i studiemæssig henseende og livsbetingelser.
Forfatteren er født i 1956 og professor ved Syddansk Universitet. Aktiv i den offentlige debat og med et alsidigt forfatterskab bag sig med bl.a. bøger om Tage Skou-Hansen, Løgstrup, sprog, filosofi og sociologi. Hans uhøjtidelige erindringer skildrer et forløb fra barndom og ungdom i udkanten af Danmark (Svendborg, Bramminge, Tønder og Odense), et liv som håbefuld forsker i det lukkede miljø på Københavns Universitet, journalist ved Berlingske Tidende for at afslutte med nogle af de særlige problemer hans helt private liv har budt på med 2 hjerneskadede børn. Forfatteren er nok ikke kendt i den brede offentlighed, men flere af hans tematiseringer omkring barndom, ungdom, studieliv, provins/metropol, venskaber, forelskelser, arbejdsliv og karriere vil være genkendelige af mange jævnaldrende, så selvom det ind imellem bliver for privat og snævert vil mange givet have fornøjelse af erindringerne.
Kan eksempelvis sammenlignes med Nørregaard-Nielsens erindringer og tidsbilleder Mands minde og Henning B. Fonsmark Drømmen om København, 2008.
Professor Gunder Hansens underholdende erindringer fra barn- og ungdom i "udkanten" af Danmark til en del af kultureliten i København.