Bøger / faglitteratur

Lisa lever livet i Løkkegade


Beskrivelse


Undervisningsmateriale til danskundervisning for voksne udlændinge, hvor man følger hverdagen for sydafrikanske Lisa, som flytter til Danmark på grund af sin danske kæreste Rasmus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2009

af

af

Jytte Bræmer

d. 12. jan. 2009

Undervisningsmateriale til danskundervisning for voksne udlændinge.

En lille bog med et privat præg om Lisa, en hvid sydafrikansk kvinde, der flytter til Danmark på grund af den danske kæreste Rasmus. Vi hører om hendes liv i Ålborg, om de mange lokale steder og seværdigheder, om hendes liv på sprogskolen, hendes problemer med at finde arbejde indenfor sit fag, sygeplejen, samværet med den danske svigerfamilie, savnet af den sydafrikanske mad og endeligt et gensyn med hendes land og familie. Emnemæssigt kommer den rundt om mange forskellige kulturelle forhold i Danmark, der kan danne baggrund for samtale i undervisningen. Det er en bog, der trods de nævnte problemstillinger har en positiv grundtone og indstilling til det at være fremmed i Danmark. Den er skrevet i et relativt enkelt sprog, ikke så indbydende i det sproglige layout. Al direkte tale er skrevet med kursiv. Der er et lidt barnligt præg over sprogtonen, og der er mange andre bedre bud på materiale til brug i danskundervisningen for voksne. Illustreret med smukke farvefotos, fortrinsvis fra Ålborg.

Der findes efterhånden rigtig mange titler, der henvender sig til læsesvage voksne, og som bla. er tænkt som undervisningsmateriale til fremmedsprogede voksne, bl.a. serien Læseværkstedet fra Specialpædagogisk Forlag. Genren har nået et kvalitetsniveau, som den pågældende bog ikke lever op til.

Bog beregnet til danskundervisning for voksne udlændinge med et lokalt islæt fra Ålborg, der dog har svært ved at leve op til det høje niveau, som genren har nået indenfor de senere år.